DugIndvendig dug

Det kan forekomme, at termoruder dugger på den side, der vender ind mod rummet. Dette kan skyldes for høj luftfutighed eller en dårlig isolerende rude. Hvis det drejer sig om et uopvarmet rum, bør der sættes varme på til duggen forsvinder. Energiruder giver en højere indvendig overfladetemperatur og minimeret dugdannelse.  

Luft ud - fugt gør skade!
Både på helbredet og på huset, hvor der kan udvikles råd og svamp. Derfor er der kun et godt råd, når ruderne dugger - luft ud! Kortvarigt, kraftigt og ofte (dagligt) så væggene ikke når at køle af. På den måde sikres et sundere indeklima til gavn for både beboere og hele bygningen - og dugproblemet på termoruderne løses samtidig. 
  
Dug mellem glassene
Sidder duggen derimod mellem glassene i en termorude eller energirude som en grålig film (oftest på den øverste tredjedel), er termoruden eller energiruden punkteret og skal udskiftes. Punkterede/utætte termoruder eller energiruder falder ind under 5 års garantien fra producenten.
 
Udvendig dug
Energiruder har på grund af deres gode isoleringsevne en lavere temperatur på det udvendige glas. Det kan forårsage, at denne rudetype ved særlige vejrforhold kan dugge på ydersiden. Dette er helt normalt og viser bare at din energirude fungerer.

Tilbage til Fakta siden.


 
 

© Glarmester Sønderbye ApS - Solsortevej 3 - 4340 Tølløse - Tlf. 40 82 28 27 - info@glarmester-bs.dk
Web by SideWalk