SpændingerTermiske spændinger

Ved vindueskonstruktionen og monteringen af energiruderne i rammerne, er der taget hensyn til, at glasset "arbejder" som en naturlig følge af temperatursvingninger.

Hvis energiruden udsættes for uensartede varmepåvirkninger, kan det forekomme, at det forårsager termiske spændinger i glasset.
  
Det kan f.eks. være tilfældet, hvis ruden udsættes for slagskygger eller der klæbes (specielt mørkfarvede) streamers, plakater eller skilte på ruden, eller hvis ruden males helt eller delvist, eller hvis der påklæbes plastfilm/solfiltre.

 

Energiruden kan absorbere så megen solenergi, at spændinger får glasset til at revne i et meget karakteristisk brud. Det samme kan ske, hvis der placeres varmereflekterende materialer tæt op ad ruden, eller udluftning forhindres, da dette kan medføre uens opvarmning af ruden.

Energiruder med almindeligt glas, men især energiruder med solafskærmende belægning eller gennemfarvet glas, kan under bestemte forhold blive påvirket af så store temperaturforskelle, at det forårsager termiske spændinger. Det er f.eks. tilfælder, hvis de udsættes for slagskygger. Ved sådanne konstruktioner, skal der anvendes hærdet glas i energiruden. Skader der er opstået på grund af disse forhold er ikke omfattet af garantien.
 

Mekaniske/kemiske påvirkninger
Alle former for efterbearbejdning; slibning, sandblæsning eller påmaling af motiver, navneskilte eller lignende svækker glassets overflade. Dette kan medføre brud af glasset og sådanne skader er ikke reklamationsberettigede.

Hvis der ønskes påført motiver eller lignende på energirudens overflade, skal arbejdet udføres i samarbejde med energirudeproducenten. 

Tilbage til Fakta siden.

 

© Glarmester Sønderbye ApS - Solsortevej 3 - 4340 Tølløse - Tlf. 40 82 28 27 - info@glarmester-bs.dk
Web by SideWalk